Welkom op de site van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou (België)

Beste bezoekers en sympathisanten van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou,
 
Zoals u waarschijnlijk reeds vernomen hebt, betreurden wij op 13 oktober 2021 het overlijden van onze geliefde vader, echtgenoot en bezieler en organisator van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou, Bernard Deheegher.
 
Normaalgezien ging de 14e editie van het Festival met voorafgaande pré-ouvertures doorgaan tijdens het Hemelvaartsweekend van 2021. Wegens de Covid-pandemie werd deze editie integraal uitgesteld naar het Hemelvaartsweekend van 2022.  
 
Na een periode van reflectie en bezinning na het overlijden van Bernard, heeft de Festivalorganisatie beslist om de editie niet te laten plaatsvinden zoals oorspronkelijk gepland als 10-daags evenement. Gezien de blijvende onzekerheden in het kader van Covid, en de wens om onze organisator te eren, hebben we besloten om de oorspronkelijk geplande editie om te vormen tot een “In Memoriam” treffen op Hemelvaartsdag, 26 mei 2022, in Watou.
 
Het (liturgische) programma voor deze “In Memoriam” dag zal u in de komende weken spoedig op onze website kunnen terugvinden.  
 
Via deze weg willen wij u allen reeds van harte uitnodigen in Watou op Hemelvaartsdag, 26 mei 2022.
 
De Festivalorganisatie 

 


 “Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen” 1996

“Gouden label Festival van Klassiek Centraal” 2016

“Ambassadeur van Poperinge” 2019


foto: © Michaël Depestele