Welkom op de site van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou (België)

Er bestaan in Europa honderden muziekfestivals, maar het driejaarlijkse Internationaal Gregoriaans Festival van Watou  is uniek. Van 4 tot 13 mei 2018 vond de dertiende editie plaats.

Door de disciplinaire aanpak te koppelen aan de passie voor deze muziekstijl kent Watou het belangrijkste Gregoriaans Festival ter wereld. Het is tevens de plaats van afspraak voor meerdere duizenden toehoorders die worden geboeid door deze bijzonder hoogstaande vorm van pure muzikaliteit of voor hen die het gregoriaans een warm hart toedragen.

En ook deze editie 2018 mocht er zijn. Volgens velen die het Festival reeds diverse malen meemaakten, beantwoordde deze dertiende editie opnieuw aan de meest hoogstaande verwachtingen. Festival na festival gaan zowel de muzikale invulling als de kwaliteit van de uitvoerders er nog verder op vooruit. Het festivalprogramma bestond uit 30 diverse activiteiten waarin de 26 deelnemende ensembles uit 15 landen en 4 continenten zich in een evenwichtige samenstelling tussen audities, concerten en liturgie presenteerden. Ook geografisch kende het Festival een verdere uitbreiding met programma’s in 9 partnersteden: Antwerpen, Brussel, Grimbergen, Duinkerke, Poperinge, Koksijde, Houtkerke (Frans-Vlaanderen), Wervik en Haringe. Hierdoor konden opnieuw meerdere duizenden personen worden bereikt. Voor de 30 sessies van het Festival samen, audities, concerten en liturgie, mag men rekenen op ongeveer 10.000 bezette plaatsen. Meer over de editie 2018 vindt u op deze website onder rubriek archief.

OP WEG NAAR FESTIVALEDITIE 2021

Het Festival is een driejaarlijks evenement. De volgende editie vindt in Watou plaats van woensdag 12 tot en met zondag 16 mei 2021, met pre-ouvertures vanaf vrijdag 7 mei. De voorbereidingen werden reeds opgestart. Meer informatie via deze website volgt binnenkort.

Bernard Deheegher

foto: © Michaël Depestele